Delikatesskorgar och företagspresenter med hemleverans
Top

Pluma Iberico

 / Grill  / Pluma Iberico
17 maj

Pluma Iberico

Pluma Iberico – ett kött i världsklass

Det här är en extremt marmorerad och smakrik styckdetalj som sitter vid grisens skuldra, längst ut på kotlettraden. Inte mycket för världen att titta på som rå, men gör oss helt knäsvaga när vi vet hur gott det blir på grillen.

Köttet kommer från den spanska svartfotade grisen Iberico (tror alla har hört talas om Pata Negraskinkan som är en förädlad ibericoskinka). Arten strövar fritt i sydvästra Spanien och livnär sig till stor del på ekollon. I våra ögon, número uno del cerdo!

Så lagar du Pluma

Köttet ska grillas på hög värme! Det medför stor risk för eld, men flytta bara undan köttet, spraya lite vatten på grillen och grilla sedan vidare. Köttet kommer krympa ihop till en fast och fin konsistens. Men, och det här är viktigt, låt det inte gå för länge! Köttet ska ha ett knaprigt skal och kärnan ska glänsa rosa (inte över 67 grader, köttet är säkert att äta redan vid 63 grader). Resultatet blir världsklass!

Tillbehör

Som tillbehör till Pluma Iberico kan man ha nästan vad som helst. Grillade persikor, lökar, tomater, paprikor, padrones, majs i skivor, potatiskivor med mera, med mera. Här valde vi massor av grönt i form av en chunky chimichurry. Vi blandade paprika, padrones, tomat, lök, paprika, vitlök, olja och en chimichurrykrydda från vårt egna sortiment. Återigen världsklass!

Kommentar
  • Peter Dahl
    30 oktober, 2020, 19:23

    Vackert

Kommentera