Storgatan 12, Ulricehamn / 0321 - 125 10
/ Dagens öppettider: Tis-Fre 10-18 Lördag 10-14 Sön-Ons: Stängt
Top

Pluma Iberico

 / Grill  / Pluma Iberico
17 maj

Pluma Iberico

Pluma Iberico

Det här är en extremt marmorerad (så som kocken älskar det och dietisten gråter haha) och smakrik styckdetalj som sitter vid grisens skuldra, längst ut på kotlettraden. Inte mycket för världen att titta på som rå, men gör oss helt knäsvaga när vi vet hur gott det blir på grillen.

Köttet kommer från den spanska svartfotade grisen Iberico (tror alla har hört talas om Pata Negraskinkan som är en förädlad ibericoskinka). Arten strövar fritt i sydvästra Spanien, livnär sig till stor del på ekollon. I våra ögon, número uno del cerdo!

Så lagar du Pluma

Köttet ska grillas på hög värme, vi garanterar er eldsvåda. Bara flytta undan köttet, spraya lite vatten på grillen och sen grilla vidare. Köttet kommer krympa ihop till en fast fin konsistens. Men nu ska ni lyssna, låt det inte gå för länge! Köttet ska ha knaprigt skal och kärnan ska glänsa rosa (inte över 67 grader, köttet är safe redan vid 63 grader). Resultatet blir då världsklass, går inte jämföra med magert fläskkött.

Tillbehör

Här kan man nästan ha vad som helst, typ grillade persikor, lökar, tomater, paprikor, padrones, majs i skivor, potatiskivor bla bla bla. Men bara för att chocka dietisten så använde vi massa grönt, i form av en chunky chimichurry. Paprika, padrones, tomat, lök, paprika, vitlök, olja och en chimichurrykrydda från Delin, gissa om hon blev stolt över mig.

Inga kommentarer

Kommentera