Storgatan 12, Ulricehamn / 0321 - 125 10
/ Dagens öppettider: Januari & Februari: Tors-Fre 10-18 Lördag 10-14 Sön-Ons: Stängt
Top

Våra Ostar

 / Våra Ostar

En god ost

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In tristique risus urna, ut sagittis urna tempus sit amet. Duis elementum augue vitae sagittis faucibus. Cras quis sem quis ipsum facilisis ultrices ac a diam.

Applewood

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In tristique risus urna, ut sagittis urna tempus sit amet. Duis elementum augue vitae sagittis faucibus. Cras quis sem quis ipsum facilisis ultrices ac a diam.

Lorem ipsum

Manchego

Manchego<br /> Denna härliga spanska ost görs av fårmjölk i La Mancha i centrala Spanien. Den är ett mycket bra exempel på att det under ett och samma ostnamn kan gömma sig ett brett spektrum av smaker och konsistenser, det finns nämligen väldigt många kopior av denna ost. Den vi säljer i butiken är dock givetvis äkta! Osten tillverkas bara av opastöriserad mjölk från den egna hjorden av renrasiga Machegofår. Till utseéndet är den mattvit eller guldgul med många små pipor i texturen. Smaken är både nötig och kraftfull . En lustig och utmärkande sak för Manchego, och många andra spanska hårdostar, är det vackra zick-zack mönstret på ytan. I modern tid kommer detta från plastformarna som man stöper ostarna i men förr var det flätade korgar som gav osten des tilltalande yttre. Dessa flätade korgar tillverkades av ett särskilt slags gräs som heter espartogräs. Osten serveras med fördel servera osten med en bit membrillo som är en gul-orange gelé av kvittenäpple. Rött vin från Rioja fungerar utmärkt som dryck men testa också en torr Fino vilket ger smaklupplevelsen ytterligare en dimension!

Manchego

Beemster

Beemster<br /> Detta är en hårdost helt ensam i sitt slag! Den pastöriserade komjölk osten tillverkas av kommer från kor som äter gräs på ett holländskt område som fram till 1612 var havsbotten. De betar alltså på en så kallad polder, ett område som skyddas av vallar . Området blev år 1999 utnämnt som världsnaturarv av Unesco. Den speciella blå leran på havsbotten tillför gräset – och därmed osten – helt unika kvaliteter. Bland annat får den en högre naturlig salthalt samt en rikedom på mineraler, vilket gör osten sötare och krämigare. Dessutom är den lagrad i minst 18 månader vilket gör den än mer lyxig, komplex och smakrik!

Beemster VO

Fransk Bondost

Denna klassiska franska vardagshyvelost tillverkas på pastöriserad komjölk nere i franska delen av Baskien. Konsistensen är krämig och len och smaken är mycket behaglig. Passar utmärkt att äta naturell efter en målatid. Vintips till denna ost är ett inte alltför tungt rött vin, gärna på Pinot Noir druvan. Andra tillbehör som är goda är körsbär eller nypon, gärna i marmeladform.

Fransk Bondost

Englands Choice

England Choice

Inga kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.